Az algák mítosza

Bevezető Az algák mítosza Green Gold Energia - szépség BYAS Kozmetika
Webstar 3D-Shopping Tapasztalatok Karrier Kapcsolat 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Spirulina
Platensis


 

 


 

 

 

 Chlorella
Vulgaris

 

 

 

 

 

 

 


Lithotamnium Calcareum

 
Haematococcus Pluvialis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Természet ajándékai.

Az algák számos országban a táplálék fontos részét képezik már napjainkban is. Japánban például, nem hiányozhatnak az étlapokról. Igen leleményes formákban fogyasztják és szolgálják fel őket kiegészítőként. Ezzel egy időben jó néhány fejlődő országban a lakosok számának túlnövekedése, vagy a talajváltozások következtében alig-alig sikerül mindenkit jóllakatni. Az algákban egy olyan potenciális erő rejlik, mely legyőzheti az alultápláltságot. Igen hatékony fotoszintézisük által - mely során a nap energiáját átalakítva megkötik - ezek az erő - algák olyan óriási bio-tápértéket képeznek, mely akár tízszerese is lehet a kontinentális haszonnövényekének. Magas és igen sokoldalú tápértékük, valamint antioxidáns tartalmuk miatt napjainkban az algák egyre fontosabb és hatásosabb részei táplálkozásunknak.

Olyan országokban is, ahol mindenki jóllakik, egyre nehezebb teljes értékű és egészséges táplálékhoz jutni: kimerített, tápanyagszegény talajból származó konzervált, denaturált élelmiszerek a jellemzőek, melyeknek igen hosszú az útjuk a fogyasztóig. Ez csak néhány oka annak, hogy miért is lett mind szegényebb és értéktelenebb a táplálékunk. Több zöldségféleségen folytatott kutatás megállapította, hogy ezekben az ún. létfontosságú tápanyagtartalom a mezőgazdaság iparosításának korszakában fokozatosan csökkent.

A termesztett növények genetikai értékvesztése, környezetünk elszennyeződése, elmérgeződése, a növényvédő- és tápszerek, mind-mind veszélyeztetik táplálékunk minőségét. Ugyanakkor, mind több és több ember táplálkozik egyoldalúan és egészségtelenül. Ez az oka annak, hogy a hiánytünet nem ritka jelenség az iparosodott vidékek lakosainak körében sem.

A Spirulina Platensis, a Chlorella Vulgaris és a Haematococcus Pluviaris mikro-algák, a Lithotamnium Calcareum pedig egy kalciumot tartalmazó makro-alga.

Az algák az egyik legrégebbi földi életformát képviselik, kb. 3 milliárd éve léteznek bolygónkon.

Túlélték az összes földtörténeti korszakot és a klímaváltozásokat. Kitűnő alkalmazkodási képességük mellett, a Spirulina, a Chlorella és a Lithotamnium algák igen értékes és gazdag összetevőikkel tűnnek ki: az emberi táplálkozás számára nélkülözhetetlen anyagokat tartalmaznak. A mikro-algákat, mint táplálékot, már az aztékok is nagyra becsülték. Nem véletlenül nevezték őket - A Természet ajándékainak -

Tekintse meg az algákról szóló kisfilmet a képre kattintva!

Loading the player...

Spirulina Platensis - a zöld erőmű!

A Spirulina botanikai megnevezése "kis spirálvonalat" jelent - valószínűleg azért kapta ezt a nevet, mert a mikroszkóp alatt formája egy spirálvonalra emlékeztet. A kis kék alga valójában egy baktérium. Az épp hogy 1 milliméter méretű, alig látható élőlény rendkívül gazdag klorofill tartalommal bír, így elősegíti az organikus anyagok szintézisét, ezáltal ez az első olyan élőlény, amely elősegítette az oxigén termelését. Így valóban igaz az állítás, hogy életet ad.

A Spirulinát egyedülálló vitális anyagok-tartalma által vált ismerté. Ez a kis zöld erőmű rendkívüli tápanyagsűrűséggel rendelkezik. Kiemelkedő mennyiségű egészségünk számára nélkülözhetetlen anyag rejlik benne, mindehhez az emberi szervezet számára leghatásosabb anyagokat egyedülálló összetételében tartalmazza.

A Spirulina fogyasztók nem csak jobb iskolai, munkahelyi és sportteljesítményről számolnak be, hanem nagyobb ellenálló képességgel bírnak, emésztési gondjaik megszűnnek, és vércukorszintjük is helyreáll. A termék fogyasztóinak lelkivilágára is kedvező hatással van, mivel a zöld "erő-étel" serkenti az agyműködést. Ezáltal észlelőképességük érzékenyebbé válik, kiegyensúlyozottabbak lesznek, és megnő a koncentrációs képességük. A Spirulina alga savtalanítja, regenerálja és immunizálja a sejteket.

 

Chlorella Vulgaris - a méreganyagok kivezetője!

Az édesvízi Chlorella alga azzal a figyelemre méltó tulajdonsággal rendelkezik, hogy méregteleníti a szervezetet. Serkenti azon egészségre káros anyagok eltávolítását, amelyeket nap mint nap a levegőn, vízen és táplálékon keresztül magunkhoz veszünk. Többek között ide számítjuk a régi amalgámtömések nehézfémtartalmát, valamint a klórtartalmú szénhidrogént, valamint növényvédő és rovarellenes szerek káros anyagait. Megtalálhatóak a kolbászban, a bélszínben és a sonkában, illetve az ásványvízben, borban, sörben, továbbá a zöldségekben és a gyümölcsökben is. A Chlorella "összegyűjti" az emberi szervezetből a nehézfémeket, és eltávolítja őket a testből. Ezen tulajdonsága révén nem csak a belet tisztítja meg, hanem az ereket és a test raktárait is, mint például a zsírszövetet.

A Chlorella alga ezen felül nagy mennyiségű B-vitamin-komplexumot is tartalmaz, amely többek között a bél aminosavainak felvételében és szállításában játszik fontos szerepet. Erősíti az immunrendszert, serkenti a sebgyógyulást, biztosítja az egészséges bélflóra kialakítását, így szabályozza a bél működését és támogatja a májfunkciókat. A tudósok a Chlorella alga átfogó hatásrendszerét Chlorella Growth Faktornak nevezik (röviden CGF). Bár még csupán kevés kutatás foglalkozott az Chlorella algával, mégis olyan különleges esetekről számoltak be, ahol megállította a daganatok növekedését, így azonnal felhívta magára a kutatók figyelmét.

 

Lithotamnium Calcareum - az építőmester!

A Lithothamium a fosszilis vörös algák osztályába tartozik, azonban csak a 19. századtól tartják őket növényként számon. A kis vöröses-lilás alga rendkívül lassan nő, csupán 1 millimétert évenként. Azon tulajdonsága folytán, hogy a tengervízben megtalálható tápanyagokat összegyűjti, a Lithothamnium alga több mint 32 különleges nyomelemet tartalmaz (pl. jódot, szelént, cinket, kobaltot, rezet és krómot), ezáltal kiválóan támogatja az emberi szervezet ellátását ásványi anyaggal. Mindemellett rendkívül gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban, aminosavakban és mindenekelőtt rézben, amely elsősorban a hemoglobin-képzéshez szükséges. Magas kalciumtartalma segítségével megelőzi a kalciumveszteséget, valamint csontszövet megtartásában is fontos szerepet játszik. Fő alkotóeleme, a magnézium szabályozza a neuromuszkuláris reakciókat, ezáltal megelőzi a stressz okozta megbetegedéseket és kiegyensúlyozottá tesz.


Haematococcus Pluvialis - a világ legerősebb sejtvédője

Haematococcus Pluvialis - Az antioxidáns természeti csoda - A természetes asztaxantin
Testünk számára a legnagyobb veszélyt a szabad gyökök jelentik. A szabad gyökök megtámadhatják a test sejtjeit. Elsősorban azokat a sejteket veszélyeztetik, amelyek sejtfala különösen érzékeny. Ha a szabad gyököket nem kezelik időben, komoly betegségeket okozhatnak, mint a rák, reuma, Alzheimer-kór, ízületi gyulladás, artrózis vagy a szürke hályog.

Annak érdekében, hogy a szabad gyököket semlegesítsék és a sejtek károsodását elkerüljék - mielőtt a folyamat egyáltalán megkezdődne - a természet "antioxidáló hadsereget" hozott létre: az antioxidánsokat. A ma legismertebb antioxidánsokhoz az A és a C vitamint, valamint a béta-karotint-t számíjuk. A karotinok csoportjához tartozó asztaxantin - amelyet a Haematococcus Pluvialis mikro algából nyernek - világszerte egyedülálló szerepet játszik. Egyes kiváló antioxidánsok, mint például a C vitamin adott körülmények között - mikor semlegesítik a szabad gyököket - maguk is agresszívan támadni kezdik a sejteket, azaz "pro oxidatívvá" válnak. Az asztaxantin-nál ez az átváltozás a különleges molekuláris szerkezeténél fogva teljesen kizárt.

A természetes asztaxantin:
- 20-szor erősebb, mint a szintetikus asztaxantin
- 50-szer erősebb, mint a béta-karotin
- 60-szor erősebb, mint a C vitamin
- 550-szer erősebb, mit az E vitamin
A természetes asztaxantin rendkívül hatékonyan védi a sejteket. Nem válik "pro oxidatívvá", így gond nélkül fogyasztható.

A Spirulina, Chlorella, a Lithotamnium és a Haematococcus végtelenül fontos az egészséges, teljes értékű táplálkozáshoz. Szépségünk, vitalitásunk és életkedvünk fenntartásához való hozzájárulásuk nem varázslat, hanem komplex összetételükön alapszik. Folyamatos fogyasztásukkal elkerüljük és megelőzzük a hiányállapotokat és az ezekből eredő megbetegedéseket. A mindennapi életben, a munkában, de főként a szervezetünket érő terhelő környezeti hatásokkal szemben segítenek számunkra a mikro-algákban fellelhető létfontosságú anyagok, hogy egészségünket és vitalitásunkat megtarthassuk egészen idős korunkig.

Az algákról bővebb információt olvashatunk a www.algae-facts.com Web oldalon, egyelőre 3 nyelven!


Általános vizsgálati eredmények:

Tápanyag
Spirulina
Chlorella
Lithotamnium
Haematococcus
Fehérje 
60 %
59,6 %
0
550 g/kg
Szénhidrát
14 %
15,8 %
0
10 g/kg
Zsír
6,5 %
14,6 %
0
10 g/kg
B1 vitamin
20 mg/kg
20 mg/kg
0
0
B2 vitamin
23,2 mg/Kg
45 mg/Kg
0
0
B6 vitamin
3,3 mg/Kg
20 mg/Kg
0
0
B12 vitamin
0,79 mg/Kg
1,36 mg/Kg
0
0
E vitamin
11 mg/Kg
11 mg/Kg
0
0
Kalcium
4300 mg/Kg
4000 mg/Kg
330000 mg/Kg
40330 mg/Kg
Magnézium
3500 mg/Kg 
3000 mg/Kg
33000 mg/Kg
0
Vas
700 mg/Kg
1800 mg/Kg
2150 mg/Kg
0
Cink
32 mg/Kg
16 mg/Kg
17 mg/Kg
0
Szelén
< 1 mg/Kg 
< 1 mg/Kg 
0,16 mg/Kg
0
Foszfor
8200 mg/Kg
9000 mg/Kg
0
0
Karotinid
3965 mg/Kg
800 mg/Kg
0
840 mg/kg


Cooper Leslie tanácsadó (Webstar Vital Coach) Skype: double2007
2006-2014 Minden jog fenntartva! ©


Google PageRank